9-Daagse riviercruise van Kiev naar het zuiderse Odessa
v.a. € 1120,00 p.p.

9-Daagse riviercruise van Kiev naar het zuiderse Odessa

Deze cruise neemt u mee over de majestueuze Dnjepr dwars door Oekraïne. Het prachtige landschap wordt afgewisseld door interessante excursies. In de steden waar het schip gedurende de riviercruise aanmeert vinden we de sporen van diverse overheersers en huidige bewoners. Oekraïne is een mooie mix met Griekse, Tataarse, Joodse en Russische invloeden. Historische kathedralen en kloosters worden afgewisseld door monumenten uit het Sovjettijdperk en interessante musea. Elke stad vertelt een eigen verhaal tijdens de cruise over de Dnjepr. Ervaar Oekraïne vanaf Kiev tot aan de Zwarte Zee en dat aan boord van de Dnjepr Princess.

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Ukraine Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Engelssprekende lokale gids
• Alle overnachtingen aan boord van de Dnjepr Princess
• Verblijf aan boord op basis van volpension
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personena
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Gegarandeerd vertrek

 

Dag 1 – Kiev
U vertrekt vandaag naar Kiev. Na de transfer volgt de inscheping aan boord. Tijdens de captains cocktail maakt u kennis met de bemanning en ontmoet u uw medepassagiers.
 
Dag 2 – Kiev
Na het ontbijt maakt u kennis met Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De vele historische bezienswaardigheden getuigen aan het rijke verleden van de stad. Kiev was ooit de hoofdstad van de vroegere voorlopers van het huidige Oekraïne en Rusland, de staat Kiev-Rus. Tijdens de stadsrondrit ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Onafhankelijkheidsplein met haar grootse standbeeld, de Gouden Poort, de Sint-Sofia kathedraal en de Andreevskiy straat met haar gezellige marktkraampjes, ook wel het Montmartre van Kiev genoemd. Hier vindt u vele kunstenaars en gezellige cafeetjes. Kenmerkend is de Sint-Andreas kerk, gebouwd in 1754 door de bekende architect Rastrelli. Ook bezoeken we de architectonische parel van Kiev; de Vladimir kathedraal, één van de belangrijkste monumenten van de stad. Optioneel wordt een excursie aangeboden naar de Sint-Sofia kathedraal. Deze kathedraal dateert uit 1037 en is gebouwd door prins Yaroslav de Wijze. Kenmerkend zijn de 13 uivormige koepels, de mooie fresco’s en de authentieke mozaïeken in het interieur.  In de avond kunt u, optioneel, een voorstelling bijwonen van het Oekraïens Nationale Koor.
 
Dag 3 – Kiev
Vandaag kunt u Kiev op eigen gelegenheid ontdekken of u kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar het Kiev-Pechersk-Lavra. Het Holenklooster van Kiev is de zetel van de Oekraïens orthodoxe kerk in Oekraïne en werd in 1051 in de heuvels bij Kiev gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. Het complex omvat diverse religieuze bouwwerken maar is met name opvallend door het ondergrondse gangenstelsel waar de monniken zich terug trokken en begraven werden. Door de constante temperatuur gaan de lichamen niet over tot ontbinding en is er een soort van mummificatieproces opgetreden. Tevens kan u er vandaag voor kiezen om een voorstelling bij te wonen van het Oekraïens Nationaal Koor.
 
Dag 4 – Vaardag
Volle dag vaart. Vandaag wordt een boordprogramma georganiseerd.
 
Dag 5 – Zaporizhzhya
Zaporizhzhya ligt zo’n 600 km ten zuidoosten van Kiev en wordt ook wel het land van de Kozakken genoemd. Archeologische vondsten stellen vast dat er 2000 tot 3000 jaar geleden in het Scytisch gebied nomaden leefden. Van de 5e tot de 17e eeuw was deze plaats beroemd vanwege de vesting Zoprizka Sich, het gebied van de Kozakken. In 1770 bouwde de Russische overheid een nieuwe vesting aan de Dnjepr genaamd Aleksandrovsk. Tot het begin van de 20e eeuw was Aleksandrovsk een kleine stad. Na 1921 werd de naam veranderd in Zaporizhzhya. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was de stad de plaats van krijgsgevangenenkampen. Tijdens de stadsrondrit neemt de gids u mee langs de mooiste bezienswaardigheden, waarbij een bezoek aan het Kozakkenmuseum is inbegrepen. Optioneel kunt u nog een Kozakse paardenshow bijwonen.
 
Dag 6 – Kherson
Kherson is gelegen aan de monding van de Dnjepr en staat  bekend om haar weidse steppes, tuinen en wijngaarden. Vanuit Kherson maken we een boottocht naar de prachtige Dnjepr delta. Een indrukwekkende tocht door een prachtig natuurgebied dat rijk is aan flora en fauna. Onderweg zal er nog gestopt worden bij een traditioneel vissersdorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
 
Dag 7 – Odessa
Odessa is gesticht in 1794 door Katharina de Grote en is de grootste havenstad van Oekraïne. De stad wordt ook wel het Marseille aan de Zwarte Zee genoemd. De aangename sfeer van de stad is te danken aan de prachtige ligging aan de Zwarte Zee, lange zomernachten, de talrijke monumenten en “zuiderse” architectuur. Tijdens de uitgebreide stadstour passeert u o.a. de  beroemde Potemkin trappen, het prachtige opera- en ballet theater en talloze neoklassieke gebouwen. In de namiddag kunt u Odessa op eigen gelegenheid verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in enkele van de prachtige overdekte passages of flaneren over de boulevard. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Museum van Schone Kunsten. Hier vinden we een van de grootste collecties van Russische en Oekraïense meesterwerken, van de 15e-eeuwse iconenschilderkunst tot hedendaagse kunstvoorwerpen. In de avond zal de mogelijkheid geboden worden een opera of balletvoorstelling bij te wonen.
 
Dag 8 – Odessa
Vandaag kunt u Odessa op eigen gelegenheid ontdekken of indien u wenst kunt u deelnemen aan 2 optionele excursies. De de tour “kerken van Odessa”, tijdens deze tour maakt u kennis met verschillende kerken waaronder de belangrijkste kathedraal, enkele kloosters en een synagoge. Een alternatieve optie is een uitstap naar Belgorod-Dnestrovski, vroeger gekend als Akkerman. Een stad in het westen van Oekraïne, bij de grens met Moldavië. Vooral gekend door het fort, gebouwd in de 7e eeuw en kan vergeleken worden met deze van Rome, Jeruzalem en Athene. Gedurende de jaren werd het fort bezet door verschillende volkeren zoals de Hunnen, Tataren en Turken.
 
Dag 9 – Odessa
Na ontscheping volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugreis.


Wijzigingen
Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute.


Optionele excursies:
- Kiev, Holenklooster – 30 Euro
- Kiev, bezoek aan de St. Sophia’s Kathedraal – 30 Euro
- Kiev, Oekraïens Nationaal koor – 31 Euro
- Kiev, bezoek aan het openlucht Museum – 26 Euro
- Kiev, “Kiev by Night” boottocht met folkshow – 37 Euro
- Zaporizhzhia, Kozakse paardenshow – 29 Euro
- Odessa, Museum voor Schone Kunsten - 22 Euro
- Odessa, tour “kerken van Odessa” – 27 Euro
- Odessa, opera- of balletvoorstelling – 57 Euro
- Odessa, dagtrip naar Belgorod-Dnestrovski – 55 Euro
- Vilkovo, boottocht naar de Danube delta – 40 Euro

Tijdens uw 9-Daagse riviercruise van Kiev naar het zuiderse Odessa verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.
SCHIP

Kiev - ms Dnjepr Princess


Dominicus Reisgids Oekraïne