8-Daagse Nederlandstalige rondreis door Noord-Macedonië
v.a. € 1095,00 p.p.

8-Daagse Nederlandstalige rondreis door Noord-Macedonië

Het bergachtige Noord-Macedonië ligt in het hart van de Balkan en genoot ten tijde van Joegoslavië al bekendheid vanwege de stad Ohrid aan het gelijknamige meer dat de grens vormt met Albanië. Ohrid is een schatkamer van Byzantijnse kunst met rijk versierde kerken en kloosters. Dat het land meer te bieden heeft, ontdekt u tijdens deze 8-daagse Nederlandstalige reis door Macedonië. We starten de reis door Noord-Macedonië in de hoofdstad Skopje en reizen via een mooie route naar het Meer van Ohrid, de uitvalsbasis om de culturele rijkdom van dit kleine land te ontdekken.

6 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Austria Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Ervaren Engelssprekende lokale gids
• Nederlandssprekende reisbegeleiding
• Overnachtingen in comfortabele 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• 7 x lunchen + 3 x diner
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

 

Dag 1 – Skopje 
Vandaag vliegt u naar Skopje. Bij aankomst ontmoet u de Nederlandstalige reisbegeleider en volgt de transfer naar uw hotel.
 
Dag 2 – Skopje
We beginnen de dag met een rondleiding door de stad Skopje, de hoofdstad van het huidige Noord-Macedonië. We beginnen met een bezoek aan het Museum van Moeder Theresa, de door de Rooms-Katholieke Kerk uitgeroepen heilige en die een Nobelprijs won, geboren in Skopje. Het museum biedt een unieke presentatie van haar persoonlijke bezittingen en haar toegewijde leven aan de armen in Calcutta. Vervolgens gaan we te voet verder richting de Ottomaanse stenen brug, via het nieuw gebouwde barokke Macedonië-plein met het hernoemde Alexander de Grote standbeeld “De krijger op het paard” als gevolg van het langdurige naamconflict met Griekenland, naar het middeleeuwse fort Kale.
De meest recente barokke gebouwen, gelegen langs het Macedonië Plein, passeren ook de revue tijdens onze stadswandeling (Skopje 2014-project). Vervolgens gaan we verder naar de Oude Bazaar, waar we de Ottomaanse erfenis van het land zullen zien. Geniet van de smalle straatjes met restaurantjes waar we tevens zullen lunchen. Nadien zullen we een bezoek brengen aan het buitengewone Museum van Macedonië Strijd en ziet u geënsceneerde wassen beelden op ware grootte van lieden met een verleden in Macedonië. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding in het levendige centrum van Skopje. Voor het welkomstdiner zullen we elkaar ontmoeten in het Boheemse gedeelte van Skopje. Overnachting in Skopje. 
 
Dag 3 – Skopje – Jance – Ohrid 
Vanuit Skopje gaan we verder richting Ohrid. Onderweg ontdekken we het prachtige landschap en de etnische diversiteit van het westen van Noord-Macedonië. We bezoeken het St. Jovan Bigorski klooster en rijden door het mooie Nationale Park Mavrovo langs de Radika rivier vallei. Het klooster is gebouwd op een steile helling, omringd door dicht bos en rotsachtige heuvels en doet denken aan de kloosters op de kliffen van Mt. Athos in Griekenland. Het is een actief klooster, dus hebben we hier de kans om orthodoxe monniken te ontmoeten en te zien hoe zij leven achter de stenen muren van het complex. Nabij het klooster ligt het dorp Jance. Hier ontmoeten we een etnische groep Macedoniërs, genaamd Torbeshi. Zij leven al vele eeuwen in het hart van het Nationaal Park Mavrovo. We leren hier over de tradities, gewoontes en de erfenis van deze bevolkingsgroep en maken een wandeling door de smalle geplaveide dorpsstraten om te zien en te horen hoe zij huizen bouwen op traditionele wijze. In het restaurant Tutto genieten we van een huisgemaakte maaltijd. In de late namiddag rijden we verder door naar Ohrid en krijgt u tijd om te ontspannen. Overnachting in Ohrid.
 
Dag 4 – Ohrid
Het ‘Jeruzalem van de Balkan’ zoals Ohrid ook wel genoemd wordt, is vandaag onze bestemming om te ontdekken. We beginnen met de meest lonende stadstour en bezoeken enkele van de meer dan 365 kerken, forten, oude sites, musea en door de UNESCO beschermde natuurmonumenten. Het al meer dan 5 miljoen jaar oude meer van Ohrid is een attractie op zich. We wandelen door de smalle steegjes van de stad die vol geschiedenis en mysterieuze legendes zitten. We brengen een bezoek aan het charmante klooster Kaneo, vanwaar u een adembenemend zicht heeft over de geboorteplaats van de Slavische geletterdheid, de St. Clements Universiteit, gebouwd in de 10e eeuw. In het Robevi Huis zien wij het gouden masker uit de 7e eeuw voor Christus. We bezoeken tevens het Ohrid Fort, van waar u een prachtig zicht heeft op het meer. Na de lunch, in het centrum van de oude stad en aan het meer, bent u vrij om zelf de verborgen hoekjes van de stad te verkennen. U kunt bijvoorbeeld de weg lopen, van 168 voor Christus, die via Egnetia Rome met Constantinopol verbindt. In de avond kunt u genieten van een traditioneel diner met nationale liederen en dansen. Overnachting in Ohrid.
 
Dag 5 – Ohrid – Bitola – Dihovo – Ohrid
De eerste helft van de dag bezoeken we het Boheemse Bitola, een stad met een grote geschiedenis. We beginnen met het verkennen van de oude stad Hereclea, gesticht door de vader van Alexander de Grote. Vervolgens maken we een wandeling over de promenade van Bitola, waarbij we een stop maken onder het balkon van de geliefde Eleni Karinte, om het verhaal te horen over de grote liefde tussen Kemal Ataturk, de oprichter van Turkije en Eleni, Bitola’s schoonheid. We lunchen aan de voet van het Nationaal Park Pelister, bij een lokale familie in Dihova var de Cvetkovski. Hier bereiden ze traditionele gerechten voor ons. Daarnaast proeven we de heerlijke zelfgemaakte bosvruchtenwijn en rakija. Daarna gaan we terug naar Ohrid om een bezoek te brengen aan Mr. Jone Eftimovski’s huismuseum over folklore artefacten. We luisteren naar deze gepassioneerde man en naar zijn glorieuze verhaal. De rest van de middag en avond heeft u ter vrije besteding.
 
Dag 6 – Ohrid
We varen de stadshaven van Ohrid uit naar de rotsachtige klif waar het klooster van St. Naum is gelegen. We brengen een bezoek aan dit toevluchtsoord en zien dit unieke 9e-eeuwse complex dat een serene sfeer heeft. Het kloostercomplex en de kerk van St. Naum werden oorspronkelijk gebouwd door de heilige met dezelfde naam. Macedoniërs geloven dat de hartslag van St. Naum nog steeds te horen is, als u luistert aan zijn stenen kist in de kerk. Talrijke orthografische fouten op de kerkmuren geven aan dat ze zijn geschreven door Slavisch sprekende lokale monniken. Andere inscripties in de kerk vormen één van de oudste epigrafische bewijzen van Slavische geletterdheid. Een bijzonder element van St. Naum bevindt zich niet aan de binnenkant van de kerk, maar aan de buitenkant: een groot aantal veelkleurige pauwen die rondscharrelen. Vanaf het St. Naum klooster heeft u een prachtig zicht op het Ohrid Meer. We genieten bij de lunch van heerlijke Ohrid forel. Op de terugweg bezoeken we de baai met de naam “Bay of Bones”, een unieke nederzetting op het water. Dit is een dorp dat in de late bronstijd en het begin van de ijzertijd heeft bestaan. Een dorp op palen waar vele objecten gevonden zijn van brons en ijzer, maar ook keramiek, vuursteen en stenen objecten. Verder zijn er veel restanten van dierlijke botten gevonden en zo heeft deze baai zijn naam gekregen. De avond heeft u ter vrije besteding en kunt u nog één avond genieten van deze magische stad. Overnachting in Ohrid.
 
Dag 7 – Ohrid – Elbasan – Ohrid
Na het ontbijt gaan we verder naar de grensstad Elbasan in Albanië of zoals het ook wel bekend stond in de Romeinse tijd, Scampi, wat staat voor station. De stad is één van de weinigen in de Balkan die nog steeds het leven in het fort heeft weten te behouden. Het fort stamt uit de tijd van de Via Egnatia weg, toen het een station was op deze beroemde West-Oost weg. Hier zullen we de oude stad verkennen en een wandeling maken over de levendige markt waar een mix van voedsel en allerlei goederen worden verkocht. Verder naar de communistische erfenis, de verlaten Metallurgie fabriek, gebouwd met hulp van Mao Tse-Tung en een voormalige werkplek voor meer dan 12.000 mensen. Onderweg krijgt u diverse interessante Albanese dorpen te zien en ziet u het contrast tussen de resterende communistische gebouwen en de nieuwe kleurrijke huizen. Daarnaast maken we nog een stop om in één van de vele bunkers, die het land rijk is, te kijken. We krijgen een heerlijke Albanese lunch in een restaurant gelegen naast de oude opgravingen van de stad. In de middag rijden we terug naar Ohrid. Overnachting in Ohrid.
 
Dag 8 – Ohrid – Skopje
De Royal Winery Queen Marija is één van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de Republiek Noord-Macedonië. In het wijnhuis komen wij meer te weten over de traditionele Macedonische wijnproductie, de toegepaste technologie, de druivensoorten en het oogstproces dat al meer dan 30 eeuwen wordt gehanteerd. Tijdens de lunch horen we het verhaal over de Servische koning Alexander Karadjordjevic die hier zijn wijngaarden had gewijd aan zijn vrouw, koningin Marija. Vervolgens rijden we terug naar Skopje richting de luchthaven voor onze vlucht terug huiswaarts.
 

 

Tijdens uw 8-Daagse Nederlandstalige rondreis door Noord-Macedonië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Skopje - Best Western Hotel Skopje

Best Western Hotel Turist
Dit hotel ligt in het centrum van Skopje, op 260 meter van het Macedonië-plein en op 450 meter van de Stenen Brug.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een restaurant, waar zowel lokale als internationale gerechten geserveerd worden. Het hotel biedt een 24-uursreceptie, een terras, een bar, een snackbar en gratis fitnessruimte. Er is gratis wifi beschikbaar. 
 
Kamers:
De ruime en klassieke ingerichte kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie, wifi, een zithoek, kluisje en minibar. De badkamer is voorzien van een haardroger.

 

Ohrid - Hotel Su

Hotel Su
Dit trendy hotel ligt direct aan het meer van Ohrid op ca. 1 km van het centrum.
 
Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een eigen restaurant gelegen op de bovenste veridieping, van boven tot onder glasramen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op het meer. De bar van het hotel ligt aan de oever van het meer. Het hotel biedt wifi in het hele hotel.  
 
Kamers:
De modern ingerichte kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie, wifi, minibar en een balkon.