11-Daagse Nederlandstalige rondreis Oekraïne
v.a. € 1295,00 p.p.

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Oekraïne

Oekraïne is, na Rusland, het grootste land van Europa maar vooralsnog onbekend als vakantiebestemming. Dat is zonde, want het land heeft veel te bieden op cultureel gebied. Het land zoekt naar een balans tussen de Russische invloedsfeer en het hedendaagse Europa waar het historisch óók sterk mee is verbonden Tijdens deze 11-daagse Nederlandstalige rondreis nemen wij u mee naar de energieke hoofdstad Kiev, waar de gouden koepels van de orthodoxe kerken fel tegen de hemel afsteken. We reizen via middeleeuwse steden naar Lviv, waar samenspel van barokke, gotische en renaissancistische monumenten de stad een Europese stempel geven. Per comfortabele nachttrein komen wij tenslotte aan in Odessa, de mediterraan ogende stad aan de Zwarte Zee waar u als afsluiting van deze groepsreis de mogelijkheid heeft een hoogstaande voorstelling bij te wonen in het imponerende theater.

 

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Ukraine International Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• 1 x diner + 5 x lunch (dag 2, 3, 4, 5 en 7)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Treinreizen met comfortabele treinen van Kiev naar Kamenets-Podilski en van Tsjernivtsi naar Lviv in een 4-persoonscouchette
• Treinreis van Lviv naar Odessa in een 4-persoonscouchette
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Upgrade treinticket Lviv - Odessa naar 2-persoonscouchette € 100,- p.p.
• Toeristenbelasting (ter plaatse in hotel te voldoen)
• Metrokaartjes op dag 3 naar Pechersk-Lavra
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.

 

Dag 1  Kiev
Vandaag vliegt u naar Kiev. Na aankomst volgt de transfer naar het zeer centraal gelegen hotel. Na het inchecken heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad te krijgen. Gezien de centrale ligging van het hotel is het heerlijk flaneren over de centrale Khrechatykstraat en het Maidanplein. In de avond een welkomstdiner. Overnachting in Kiev.
 
Dag 2  Kiev
Vandaag maken we middels een stadsrondleiding kennis met de hoofdstad van Oekraïne. Op het gebied van cultuur heeft Kiev veel te bieden. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Marinskii Paleis en bezoeken de 19e-eeuwse Sint-Volodymyr kathedraal, gebouwd in neo-Byzantijnse architectuur. De Gouden Poort, ooit de toegangspoort van de stad werd deze in de 11e eeuw gebouwd in opdracht van Prins Yaroslav en vormt tegenwoordig een belangrijke bezienswaardigheid in het historisch centrum van de stad. De voormalige Joodse wijk Podol en de kunstenaarsstraat Andreevsky geven een goed beeld van het vroegere Kiev. Kenmerkend is de in Russische Barok gebouwde Andreevsky Kathedraal. Prominent gesitueerd op een heuvel is de in opdracht van de Russische tsarina Elizabeth gebouwde kerk de eyecatcher. De vele kunstenaars en galerieën maken van deze straat het Montmatre van Kiev. Te voet bereiken we het Michailovskyplein met het standbeeld van prinses Olga. De naastgelegen 11e-eeuwse Sint-Sophia kathedraal staat op de lijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de mooie fresco’s vervaardigd uit mozaïek. Overnachting in Kiev.
 
Dag 3 – Kiev – Kamenets-Podilski
Deze morgen brengen we met het openbaar vervoer een bezoek aan misschien wel één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad. Het 11e-eeuwse Pechersk-Lavra, de zetel van de Oekraiens-orthodoxe kerk. Het kloostercomplex bevindt zich op de heuvelachtige rechteroever van de Dnjepr rivier en herbergt vele prachtige kerken, torens en musea. Het ondergrondse gangenstelsel van 30 km met kapelletjes en gebedsruimtes is door de monniken gebouwd en bedoeld als woon- en gebedsruimte. Dankzij de geologische structuur van de bodem en een constante temperatuur in de gangen was het mogelijk deze ook als begraafplaats te gebruiken. Deze vele gemummificeerde monniken die nog dagelijks aanbeden worden, getuigen hieraan. Na de lunch brengen we een bezoek aan het naastgelegen Tweede Wereldoorlogsmuseum. Kiev en Oekraine in het algemeen, hebben veel geleden onder Nazi-Duitsland. Het museum is dan ook omvangrijk en indrukwekkend te noemen. Hier kunt u op eigen tempo de diverse toonzalen bekijken. Aan het einde van de middag vertrek per trein van Kiev naar Kamenets-Podilski. Een rit van zo’n 7 uur neemt ons mee naar het westelijke deel van Oekraïne. Overnachting in Kamenets-Podilski.
 
Dag 4 – Kamenets-Podilski
Kamenets-Podilski is gesticht in de 11e eeuw, wat maakt dat het tot één van de oudste steden van Oekraïne behoort. De geschiedenis van het stadje heeft vele aanvallen gekend, Tataars-Mongoolse alsmede Ottomaanse invasies. Onze stadswandeling neemt ons mee naar het historische centrum, waarbij we de belangrijkste pleinen en kerken zien. Na de lunch bezoek aan het imposante kasteel, idyllisch gelegen aan de oever van de Smotrych rivier. Overnachting in Kamenets-Podilski.
 
Dag 5 – Kamenets-Podilski – Khortyn – Chernivtsi
In de ochtend bezoek aan het het fort van Khortyn. In het 13e-eeuwse complex is er nog veel terug te zien van belangrijke gebeurtenissen die zich in dit deel van Oekraïne hebben afgespeeld. Het fort is gelegen in het voormalige Bessarabië, welke pas in 1940 werd verdeeld tussen Oekraïne en Moldavië. Vervolgens rijden we verder naar Chernivtsi, gelegen aan de rivier de Prut, in de historische regio van Boekovina. De stad mag gezien worden als één van de grootste culturele en educatieve centra van Oekraïne. Doordat de stad tot 1940 een buitenpost was van het Habsburgse rijk, kent de stad een grote variatie van bouwstijlen. Gedurende onze stadswandeling zien we de meest uiteenlopende bouwstijlen waarvan de Universiteit van Chernivitsi als prachtig voorbeeld van architectuur geldt. De verschillende overheersers van de stad maken dat er Duitse, Romeense, Joodse en Oekraïense invloeden merkbaar zijn. De stad telt talloze pleintjes en parken. Overnachting in Chernivtsi.
 
Dag 6 – Chernivtsi – Lviv
De ochtend heeft u ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog een wandeling te maken door de centrale straat, waar in vroegere tijden alleen de adel mocht flaneren. Tegenwoordig is het er een gezellige drukte waar de vele terrasjes en de aanwezigheid van vele studenten het geheel een aangename sfeer geeft. In de middag reizen we verder per trein naar Lviv. Overnachting in Lviv.
 
Dag 7 – Lviv
Het vroegere Lemsberg wordt ook wel beschouwd als dé mooiste stad van Oekraïne. Niet voor niets staat het historische centrum van de stad dan ook vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. In vroegere tijden was Lviv gelegen in het Oostenrijks-Hongaarse rijk en later Polen. Gedurende onze stadswandeling zien we de vele historische gebouwen en horen de verhalen die deze stad zo bijzonder maken. Religieuze gebouwen zoals de Armeense kerk, de Bomis Kapel, het Bernardinsky klooster maar ook het gezellige Rynokplein met haar prachtige monumentale panden gedecoreerd met vele ornamenten komen aan bod tijdens onze rondleiding. Na de lunch brengen we een bezoek aan het nationale kunstmuseum van Lviv. Het museum wordt gezien als het oudste museum met de rijkste collectie van voorwerpen. Het museum telt diverse afdelingen, van archeologie tot schilderkunst. Overnachting in Lviv.
 
Dag 8 – Lviv – Odessa
Vandaag heeft u de ochtend en middag ter vrije besteding. Drink een kop koffie in de Italiaanse tuin, wat ook zeker de moeite waard is of breng een bezoek aan de Latijnse kathedraal of de Armeense tuin. Voor diegene die interesse hebben zal onze reisleider een excursie organiseren naar de Lychakivsky begraafplaats (inbegrepen). Meer dan 400.000 mensen hebben hier hun laatste rust gevonden, van anonieme slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog tot beroemde schrijvers. Vele graven zijn prachtig gedecoreerd met ornamenten en sculpturen. De nachttrein vertrekt omstreeks 20:40 uur. Overnachting in de trein.
 
Dag 9 – Odessa
Rond 08:30 aankomst op het station van Odessa. Na het inchecken en het ontbijt maken we kennis met deze badplaats. De stad werd in 1240 als nederzetting gesticht door de Turkse Tataar Khan, Haci I Giray en werd Hacibey genoemd. De stad werd door de Turken overheerst tot de Turks-Russische oorlog in 1789. De Russen hernoemden de stad tot Odessa in het jaar 1794. In de 19e eeuw was het de vierde grootste stad van het Russische Rijk. De historische architectuur van de stad heeft meer een Mediterrane dan Russische uitstraling, aangezien het erg beïnvloed werd door Franse en Italiaanse stijlen. Odessa biedt vele bezienswaardigheden die we tijdens de rondwandeling ontdekken, waaronder de wereldberoemde Potemkin trappen, gebouwd door de Italiaanse architect Francesco Boffo. Odessa staat mede bekend om zijn prachtig 19e-eeuwse Opera- en Ballettheater. In de avond nodigt Sovjet Reizen u optioneel dan ook uit voor een voorstelling. Afhankelijk van het speelschema is dit opera of ballet. Een richtlijn is € 15,- voor een ticket. Overnachting in Odessa.
 
Dag 10 – Odessa
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. De stad leent zich bijzonder goed voor een wandeling langs de boulevard aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers van kunst is het Museum van Fijne Kunst een aanrader. Het museum heeft een rijke collectie met o.a. werken van Vrubel en Repin. Gekend is dat Odessa is opgebouwd uit kalksteen, gewonnen vanonder de stad. Door de winning is er een netwerk van gangen onder de stad ontstaan. Bij interesse zal onze reisleider u meenemen naar de Catacomben van Odessa welke in de Sovjettijd een nieuwe functie kregen. Overnachting in Odessa.
 
Dag 11 – Odessa
De laatste dag van deze reis is aangebroken. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
 
Tijdens uw 11-Daagse Nederlandstalige rondreis Oekraïne verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Kiev - Hotel Ukraina

Kamenets-Podilski - Hotel 7 Days

Tsjernivtsi - Hotel Georg Palace

Lviv - Hotel Modern Art

TREIN

Lviv - Nachttrein Lviv - Odessa

Odessa - Hotel Wall Street


Dominicus Reisgids Oekraïne
Upgrade nachttrein 1e klas couchette Oekraïne

Upgrade nachttrein 1e klas couchette gedurende uw rondreis Oekraine.