11-Daagse begeleide fietsreis van Vilnius naar Wit-Rusland en Polen
v.a. € 1410,00 p.p.

11-Daagse begeleide fietsreis van Vilnius naar Wit-Rusland en Polen

De glooiende heuvels en uitgestrekte bossen van Litouwen, Wit-Rusland en Polen behoorden eens tot het machtige Groothertogdom van Litouwen. Tijdens deze 11-daagse fietstreis door dit grensgebied ziet u de culturele sporen van dit groothertogdom zoals de Litouwse hoofdstad Vilnius, het kasteel van Trakai en de Wit-Russische stad Grodno. U fietst door de uitgestrekte natuurgebieden die tot de meest ongerepte natuur van Europa behoren. Een mooie, ontspannen begeleide reis door een onbekende maar historische regio van Europa.

9 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels o.b.v. logies/ontbijt
• Welkomstbijeenkomst met glas bier of wijn of fris
• 5 x diner
• Alle vervoer ter plaatse met airco + vervoer bagage
• Fietshuur inclusief regenkleding
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Individueel informatiepakket met kaarten (ter plaatse)
 
Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van uw vlucht.
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Toeslag elektrische fiets € 195,- p.p.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer informatie.

 

Dag 1 – Vilnius
Bij aankomst in Vilnius wordt u ontvangen door uw gids en volgt de transfer naar uw hotel. In het begin van de avond wordt er een welkomstbijeenkomst gehouden met de gids.

Dag 2 – Vilnius – Trakai – Druskininkai (35 km fietsen, 125 km per bus)
In de ochtend maken we eerst een stadstour door Vilnius, voor meer dan 600 jaar de hoofdstad van Litouwen. Gedurende deze tour ziet u o.a.; de Petrus en Paulus kathedraal, het Kathedraal plein, de Sint-Anna en Bernardines kerk, de “Dageraadpoort” met het beeld van de Maagd Maria, de Russisch-orthodoxe kerk van de Heilige Geest, het Stadhuisplein en de Universiteit van Vilnius met de Sint Johannes kerk. In de middag fietsen we richting Trakai (25 km van Vilnius), de vroegere stad van het Groot Hertogdom van Litouwen. Trakai heeft veel historische gebouwen en een prachtige natuur met veel water en bos. We bezoeken hier het eilandkasteel uit de 14e eeuw, dat gevestigd is op één van de vele eilandjes in het Galve meer. We fietsen nog een stuk door het heuvelachtige landschap, waarna u vervolgens met de bus naar Druskininkai wordt gebracht. Diner en overnachting in Druskininkai.

Dag 3 – Druskininkai – Cepkeliai – Dzukija N.P. – Druskininkai (43 km fietsen, 45 km per bus)
Deze morgen volgt de transfer naar het Cepkeliai-Dzukija Nationaal Park.  Het grootste park in Litouwen is één van de 13 PAN-parken in Europa. Een PAN-park is een wildpark en wordt beschermd met de inkomsten uit kleinschalig ecotoerisme. U vindt in dit onaangetaste naaldbomenbos een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Hier start de fietsroute door verschillende etnografische dorpen. De route leidt ons tevens door het Grutas Park, waar de diverse ongewenste standbeelden van Lenin werden gebracht na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Optioneel diner in Druskininkai. Overnachting in Druskininkai.Overnachting in Druskininkai.

Dag 4 – Druskininkai – Liskiava – Grodno (32 km fietsen, 70 km per bus)
We fietsen over een geasfalteerd pad door de naaldbossen langs de Nemunas rivier die leidt naar de Wit-Russische grens. Nadat we de grens zijn gepasseerd (geen visum nodig voor Grodno, dit is een visumvrije regio voor toeristen) fietsen we verder over grindwegen en veldweggetjes langs de rivier. In de middag volgt de transfer naar Grodno, een mysterieuze plaats voor diegenen die van geschiedenis, cultuur en architectuur houden. Diner en overnachting in Grodno.

Dag 5 – Grodno (20 km fietsen)
Na het ontbijt maken we een stadstour door de historische stad Grodno. Grodno is een oude stad die door de eeuwen heen tot verschillende rijken  behoorde, waaronder Polen, Duitsland, Zweden, Rusland en Litouwen. In tegenstelling tot veel Wit-Russische steden heeft het centrum van Grodno de Tweede Wereldoorlog zonder al te veel schade overleefd en dit betekent dat het centrum haar historische karakter heeft weten te behouden. De stad is gekend om haar kerken en kastelen die variëren in bouwstijl van gotiek tot barok. Tijdens de stadstour krijgen we een goed beeld van de stad waar met name de St.  Francis Ksavery kerk opvalt. Daarnaast krijgt u ook de Kolozhskaya kerk van St. Boris en St. Gleb te zien, het oude en nieuwe kasteel, de grote synagoge, de Sovetskaya straat en zijn bijbehorende plein. In de middag bent u vrij om de stad verder op eigen gelegenheid te verkennen of te shoppen. Een andere mogelijkheid is om optioneel een begeleide fietstour te maken rondom de stad en zijn parken. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Grodno.

Dag 6 – Grodno – Augustow (39 km fietsen, 50 km per bus)
Vandaag wordt u met de bus naar het Augustow Kanaal gebracht. Het kanaal is gebouwd in de 19e eeuw om de waterbassins van de Nemunas en de Vistula rivieren te verbinden. Het kanaal is een beschermd historisch monument. We beginnen de fietstocht vanaf een Sovjetachtig dorpje en fietsen dan naar het begin van het Augostow Kanaal in de buurt van de Nemunas rivier. Vervolgens fietsen we verder naar het bos over geplaveide wegen. Onderweg zullen we een aantal sluizen en stuwdammen passeren die 10 jaar terug gerenoveerd zijn. Hierna volgt de transfer terug naar het hotel in Grodno. Overnachting in Grodno.

Dag 7 – Grodno - Augustow – Wigry Nationaal Park (53 km fietsen, 100 km per bus)
Deze morgen volgt de transfer naar de Poolse stad Augustow. De stad is de toegangspoort tot de Suwalki regio. Ondanks dat de stad geen historisch karakter meer heeft vanwege de Tweede Wereldoorlog, is deze toch zeer in trek bij toeristen. We fietsen vandaag vanaf het hotel langs verschillende meren en het Augustow kanaal, dat  een uitgebreid fietsnetwerk biedt om aan te komen in het Wigry Nationaal Park, waar we 2 nachten zullen verblijven. Diner en overnachting in Wigry N.P.

Dag 8 – Wigry Nationaal Park (53 km fietsen)
We maken een fietstocht over de gemarkeerde paden rond het Wigry meer. Dit is één van de diepste (73 meter), grootste en mooiste meren van de regio Podlasie. De oever van het meer is diep ingesneden en hierdoor zijn een groot aantal baaien en schiereilanden ontstaan.
In het Wigry meer liggen in totaal 15 eilanden. Onderweg ontdekken we het voormalige Camaldolese klooster. Het hele kloostercomplex omvat een kerk en 17 kloosterwoningen die spectaculair gelegen zijn op het schiereiland. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Wigry N.P.

Dag 9 – Wigry Nationaal Park – Biebrza Nationaal Park – Goniadz (48 km fietsen, 35 km per bus)
Vandaag wordt u voor de één-na-laatste fietstocht naar Biebrza N.P. gebracht. Dit unieke veenland heeft een grote verscheidenheid aan planten, zeldzame watervogels en zoogdieren zoals elanden en bevers. We fietsen langs de GreenVelo route naar Goniadz. Diner en overnachting in Goniadz.

Dag 10 – Goniadz – Warschau (39 km fietsen – 180 km per bus)
Deze morgen fietsen we het laatste traject langs de Koninklijke Route door het Biebrza N.P. en vervolgens wordt u met de bus naar Warschau gebracht. Na de check-in in uw hotel volgt een stadstour door het centrum, waar u zo kennismaakt met de vele historische bezienswaardigheden, monumenten, musea en theaters. Diner en overnachting in Warschau.

Dag 11 – Warschau
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

Tijdens uw 11-Daagse begeleide fietsreis van Vilnius naar Wit-Rusland en Polen verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Vilnius - Hotel Tilto

Druskininkai - Hotel Regina

Grodno - Hotel Slavia

Wigry N.P. - Hotel Nad Wigrami

Goniadz - Hotel Bartlowizna

Warschau - Hotel Metropol


Fietshuur E-bike